A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

“Дитина не сама”: стартувала кампанія допомоги дітям, які втратили батьків

Дата: 25.04.2022 08:32
Кількість переглядів: 33


Офіс Президента України повідомляє про запуск загальнонаціональної інформаційної кампанії “Дитина не сама: інструкція з турботи” за підтримки ЮНІСЕФ в Україні.

Мета кампанії – привернути увагу громадськості до порушення прав дітей під час війни, а також надати інформацію про те, як слід розв’язувати ці питання. Насамперед йдеться про проблеми дітей, що лишилися без батьків: як надати їм підтримку та захист, тимчасово влаштувати в інші родини тощо.

Кампанія триватиме щонайменше три місяці й складатиметься з діджитал-компоненту, зовнішньої реклами та поширення інформації через національні та локальні медіа. Планується залучати відомих українців та лідерів думок.

Вже запущений чат-бот у телеграмі, де можна отримати чи надати підтримку дитині, яка лишилася без дорослих. Наразі сервісом вже скористалися понад 15 тис. українських сімей та понад 500 зарубіжних організацій, готових забезпечити прихисток українським дітям.

В цьому ж телеграм-каналі можна знайти інструкції, як діяти у випадку, якщо ви загубили чи знайшли дитину.

Інформаційна кампанія “Дитина не сама” спрямована на популяризацію чат-бота. Проте, це не єдина активність в межах акції: Мінсоцполітики створює на своєму офіційному сайті окремий розділ, присвячений захисту дітей в умовах війни. Контент формуватиметься за допомогою представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Першоджерело:

https://nus.org.ua/news/dytyna-ne-sama-startuvala-kampaniya-dopomogy-dityam-yaki-vtratyly-batkiv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора