A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Запрошуємо на Хібукі-терапію

Дата: 29.12.2022 10:18
Кількість переглядів: 819


Зворушливий та дивовижний світ дітей було зруйновано жорстокою війною, і серед усього хаосу вони потребують нашої допомоги. Як саме ми можемо допомогти? Уявіть, у дитини може з’явитись Хібукі - песик з сумними очима, який може обійняти. 
"Кожна дитина потребує люблячих і підтримуючих обіймів. Довіра, яка виникає між дитиною та песиком - обнімакою вона безцінна".

Метод Хібукі-терапії народився зовсім нещодавно, а саме у 2006 році, коли перед видатним лікарем Шай Хюн-Гал постало завдання допомогти тисячам дітей, які опинилися в таборі для біженців під час Другої Ліванської війни.

«Перше, що роблять діти, коли беруть в руки ляльку Хібукі, — каже Хен-Гал, — дозволяють їй обійняти їх». Діти відразу прив'язуються до ляльки. «Ви запитуєте дитину, як почуває себе Хібукі і вона відповідає – йому сумно. А потім ви запитуєте її, чому, і вона переносить свої почуття на ляльку. Наприклад, вона скаже: «Вони стріляють у будинок Хібукі» або «Хібукі боїться, що з його татом щось станеться».

Хібукі — це не просто песик із сумними очима. Це іграшка-модель, деталі якої ретельно продумані й виважені:
• Ідеальний розмір — як новонароджене немовля. Це не випадково, бо так дитині легко обіймати й почуватися захищеною.
• Хібукі м'якенький на дотик. Торкаючись іграшки, дитина відчуває тепло й затишок, а, отже, безпеку.
• Інший секрет Хібукі — сумні очі. І це також не випадково. На думку автора методики (доктора Шай Хен Галя) та керівниці й авторки ідеї адаптації проєкту (Дафни Шарон-Максимової), дитина, вдивляючись в очі Хібукі, переносить на нього свої страхи й переживання, навчається розуміти себе, піклуватись про себе та інших, бути чутливою. Таке перенесення травмівного досвіду з дитини на іграшку допомагає їй упоратися з психотравмою й не застрягнути в ній.


Хібукі є важливим інструментом, який допомагає українським дітям подолати травму війни, що триває.
Сьогодні місцем, де Ви можете отримати допомогу та занурити дитину у Хібукі-терапію, є й Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва.

Запрошуємо у лагідні обійми та безпечний простір ІРЦ. Фахівці (консультанти) за допомогою спеціально розробленої методики поступово й дбайливо введуть дитину у терапію, допомагаючи їй упоратися із травмою війни.
 

Ми рятуємось, допомагаючи іншим.
 

За детальною інформацією звертайтесь за номером телефону: 526-13-07 / або пишіть нам на пошту - irc_1golosievo@ukr.net
 

#UAразом

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора