A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Що їсти для хорошого настрою?

Дата: 22.08.2024 08:46
Кількість переглядів: 70

Фото без опису


🥄 ​Виявляється, їжа впливає не лише на стан здоровʼя, але й на наш настрій. Прислухаємося до відчуттів і збираємо собі тарілку гарного настрою, бо #головнещовсередині

😟 Потрібно підняти настрій? Їжте цільні овочі, фрукти, цільнозерновий хліб та каші з цільного зерна. А ще додайте до раціону кефір або білий йогурт без цукру, квашені помідори, огірки, капусту.

✔️ Продукти, багаті на харчові волокна, корисні для мікробіому (бактерій) кишківника, який бере участь у виробництві дофаміну та серотоніну (їх ще вважають «гормонами радості»). А ферментовані продукти допомагають у виробленні «гормонів щастя».

😔 Відчуваєте себе пригнічено? Їжте індичку, курку, яловичину. Жирну та нежирну рибу: оселедець, скумбрію та тунець – свіжими або у консервах, а ще печінку та субпродукти.

✔️ Ці продукти знижують дефіцит заліза, який може викликати відчуття пригніченості. А жирна риба (як-от скумбрія, оселедець, тунець) багата на омега-3. Достатнє споживання цієї ненасиченої жирної кислоти сприяє зниженню рівня депресії, як і продукти, багаті на харчові волокна.

Звісно, одного чарівного смаколика не існує, тож якщо вас щось сильно непокоїть, варто проконсультуватись із лікарем. Але збалансоване харчування з достатньою кількістю цільних злаків, овочів, фруктів і ненасичених жирів доведено покращує відчуття щастя 🙌

👉Ще більше смачних цікавинок про здорове харчування можна почитати на платформі «Знаїмо»: https://bit.ly/3Amk8qO

Джерело: UNICEF Ukraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора