A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Презентували Альбом безбар’єрних рішень: посібник зі створення інклюзивного міського простору

Дата: 27.01.2023 09:35
Кількість переглядів: 19


25 січня Олена Зеленська, віцепрем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, та міністр освіти і науки України Сергій  Шкарлет презентували Альбом безбар’єрних рішень – довідник із того, як перебудувати міське середовище з урахуванням потреб різних людей.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Усі розділи Альбому безбар’єрних рішень доступні для завантаження за цим посиланням.

Розробники Альбому – команда урбан-бюро “Big City Lab” – залучали експертів у галузях містопланування, будівництва, людського різноманіття та інших сферах, дотичних до створення публічного простору.

“Уявіть людину на кріслі колісному, яка живе на останньому поверсі звичайної п’ятиповерхівки. Лунає повітряна тривога. За кілька хвилин чути перший вибух. Як думаєте, чи може ця людина швидко дістатися укриття? Маломобільні групи населення зараз ризикують життям більше за інших. Бо навіть шлях до порятунку для них небезпечний. Ця війна показала нам, наскільки безбар’єрність – не формальність. Це питання виживання”, – пояснила призначення Альбому Олена Зеленська.

Перший розділ Альбому було презентовано ще 2021 року, однак після початку повномасштабної війни проєкт адаптували до нових реалій.

Щодо безбар’єрності в освітньому просторі Сергій Шкарлет зазначив: “Попри воєнний час в Україні, ми продовжуємо створення безбар’єрних просторів, зокрема для освітян і здобувачів освіти. Адже незалежно від віку чи особливих освітніх потреб кожен українець має право на освіту”.

Читайте також: ““Довідник безбар’єрності”: про коректні звернення та етику взаємодії”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Міністерство освіти і науки України

Джерело: 

https://nus.org.ua/news/prezentuvaly-albom-bezbar-yernyh-rishen-posibnyk-zi-stvorennya-inklyuzyvnogo-miskogo-prostoru/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора