A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Коли дитині купувати перший смартфон?

Дата: 23.01.2023 09:43
Кількість переглядів: 39


Коли дитині купувати перший смартфон?
Більшість соцмереж та додатків мають вікове обмеження 13+, але, незважаючи на це, 96% дітей віком від 10 років є активними користувачами інтернету.

Насправді для цього не існує чітких вказівок та параметрів. Але більшість експертів вважає, що чим довше ви чекаєте до набуття дитиною свідомого віку, щоб придбати їй смартфон, тим краще.

Переваги
- Зручність. Якщо у вашої дитини є мобільний телефон, ви завжди залишаєтесь на зв’язку. 
- Безпека. В надзвичайних ситуаціях мобільний телефон може мати вирішальне значення, якщо вашій дитині потрібно зв’язатися з вами – або навпаки.
- Розвиток. Смартфон дозволяє дітям мати доступ до відкритих джерел знань, вільно цікавитись новим та ділитися цим з однолітками. 

Згідно з опитуванням Kaiser Family Foundation, 69% дітей 11-14 років і 31% дітей 8-10 років мають смартфони.

Недоліки
- Онлайн-ризики. Коли діти отримують доступ до безмежного і неконтрольованого використання інтернету, це може призвести до залякування, кібербулінгу, онлайн-насильства, шантажу, тощо.
- Надмірний екранний час. Відповідальність і самодисципліна – саме ті фактори, якими діти не завжди володіють. Смартфони можуть забрати у дітей багато вільного часу (який можна витратити на навчання, відпочинок, хобі, подорожі чи офлайн спілкування з друзями). 

Ще є нейрофізіологічні причини, чому дітям не можна користуватися інтернетом і смартфоном дуже рано. 

Отож, коли все таки можна купувати дітям смартфони? Деякі експерти вважають ідеальним віком 12 років, а інші – 14 років. Але усі вони погоджуються, що поспішати з цим не варто. Коли б ви не придбали своїй дитині смартфон, пам’ятайте: як тільки ви обрали смартфон, розпочинайте говорити з дитиною про онлайн-безпеку.

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора