A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як зберегти ментальне здоров`я

Дата: 02.12.2022 10:31
Кількість переглядів: 46


Одне з частих питань на прийомі у лікаря: «Чи переживали ви останнім часом стрес?». Адже лікарі знають, що стрес, до якого у суспільстві звикли ставитись легковажно, може призвести до цілком видимих захворювань.

Пропонуємо кілька матеріалів від експертів ЮНІСЕФ про те, як подбати про ментальне здоровʼя під час війни. Всі вони доступні за лінком: https://bit.ly/3im0ORM

1. «Що треба знати про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР): інформація для батьків» — брошура пояснює батькам, що таке ПТСР, які його ознаки та прояви у дітей. У ній батьки знайдуть поради щодо зцілення для себе та своїх дітей.

2. «Якщо хочеться додому: поради щодо стабілізації психологічного стану батьків та дітей, які залишили свої домівки» — брошура розповідає про етапи адаптації до нового життя/дому та містить поради щодо того, як підтримати дітей різного віку в нових для них умовах.

3. «Рекомендації для батьків, щодо підтримки дітей, які втратили здоровʼя та зазнали ушкоджень внаслідок війни» — рекомендації, вміщені у брошурі, допоможуть батькам: підтримати себе та дитину, яка втратила здоров’я внаслідок ушкоджень і травмувань; підготуватися до нелегкої розмови з дитиною про те, що сталося; допомогти дитині адаптуватися в нових умовах і впоратися з можливими труднощами.

Всі ці та інші матеріали можна знайти у Спільнотеці — ресурсі, де зібрано сотні корисних матеріалів з тем безпеки, гігієни, харчування, освіти, психологічного та фізичного здоровʼя дітей від 3 до 18 років. Переходьте за посиланням та безкоштовно завантажуйте матеріали від експертів, що стануть вам у пригоді: https://bit.ly/3im0ORM 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора