A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як повернутись до робочого ритму після свят: практичні поради

Дата: 13.01.2023 10:35
Кількість переглядів: 38


Після свят або відпустки завжди важко змиритися з поверненням до завантажених робочих буднів. 

Команда Про.Світ, керуючись власним досвідом, підготувала поради, як уникнути стресу і налаштуватися на роботу


У перші робочі дні не можна накидати на себе багато роботи

Є хороше правило для понеділків: це день розкачки і плавного занурення в робочий тиждень. І якщо звалити на себе всі завдання і вирішити виконати їх за понеділок, накопичених за вихідні сил на інші дні тижня може не вистачити. Отже, Новий рік, тривалі вихідні або відпустка – це умовний понеділок, і починати його краще з планування, виконання більш простих завдань і настановних зустрічей.


Якщо ви керівник – не намагайтеся в перший день роботи організувати кілька зборів, всім поставити завдання й очікувати від людей роботи в звичайному ритмі.

Налаштуватися на робочий лад допоможуть планування і прибирання на робочому столі


Символічно почати нове робоче життя в новому році допоможе генеральне прибирання на робочому столі. Швидше зібратися з думками і силами для виконання термінових справ допоможе планування їх на день (кольорові стікери із завданнями, які ви наклеїте на монітор і будете прибирати в процесі виконання завдань, допоможуть структурувати час і наочно покажуть наповнення робочого дня).
Не менш важливо забезпечити себе хорошими емоціями в перші робочі дні. Варто згадати, за що саме ви любите свою роботу, і зайнятися улюбленими справами.

Готуватися до виходу на роботу потрібно заздалегідь, не збиваючи режим


Одвічний закон – що більше розслабляєшся на вихідних, то важче потім розпочинати роботу. Щоб такого не сталося, краще підготуватися до робочих буднів заздалегідь, привести до норми режим і максимально відпочити.
Якщо ви ще на вихідних і на роботу вийдете через 3-5 днів, готуйте себе до цього поступово. Почніть прокидатися і лягати так само, як і в робочі дні – відновіть свій звичайний режим. Не переїдайте і краще проведіть ці дні вдома, виходячи на прогулянки на свіжому повітрі.

Важливо не відкладати всю важливу роботу на період після свят

Складні завдання – як сніжна грудка. Із часом вони тільки зростають і стають все більш складними для розв'язання. Тому, щоб після закінчення святкового періоду не було нестерпно боляче за всі відкладені справи, ладнайте з ними відповідно до часу їхнього надходження. Як варіант: можна придумати собі певну винагороду. Наприклад, якщо ви виконаєте всі пункти з вашого робочого to-do list до початку свят, то порадуєте себе незапланованою поїздкою або бажаними смаколиками.

Сподіваюся, що поради стануть вам в нагоді!
Продуктивного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора