A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Массачусетський інститут відкрив програму з математики для учнів з України

Дата: 23.03.2022 10:49
Кількість переглядів: 56

 

Кафедра математики Массачусетського технологічного інституту запускає безплатну освітню програму з математики для обдарованих учнів 9–11 класів з України.

Про це йдеться на сайті Освіта.ua.

Програму назвали “Мрія Юлії” у пам’ять про загиблу студентку з Харкова й волонтерку Юлію Здановську. Дівчина мріяла про безплатну програму для розвитку математики та досліджень для обдарованих школярів з України.

Заявки на участь у програмі прийматимуть до 12 квітня 2022 року. Для цього треба вирішити задачі, які є за посиланням. Звертатися із додатковими запитаннями можна до координатора програми “Мрія Юлії” Дмитра Матвієвського: yuliasdream@mit.edu.

Згідно з умовами програми, до заявки треба додати своє розв’язання набору математичних задач українською, російською чи англійською мовами, надрукувати або написати від руки та відсканувати.

“Будь ласка, пишіть не тільки відповіді, а й докази (часткові рішення / результати / ідеї, якщо ви не можете повністю вирішити завдання)”, – пишуть в описі умов вступу на програму.

До того ж організатори закликають розв’язувати якомога більше завдань. Утім, кажуть, що варто подаватися і тим, хто повністю або частково вирішив принаймні три (для учнів 10–11 класів) і принаймні дві (для учнів 9 класів) задачі.

На заняттях проєкту вивчатимуть поглиблені математичні теми, які виходять за межі шкільної програми, або працюватимуть над математичними дослідницькими проєктами під наставництвом аспірантів кафедри університету. Навчання планують розпочати наприкінці квітня й студенти збиратимуться онлайн раз на тиждень у невеликих групах.

Програма діятиме до осені 2022 року з можливим продовженням до весни 2023 року й буде доступна українською, російською та англійською мовами.

Нагадаємо, команда ГО “Смарт освіта”  запрошує учнів на пізнавальні онлайн-зустрічі з учителями. Якщо ви бажаєте, щоби ваша дитина взяла участь у таких зустрічах, долучайтеся до телеграм-каналу. В ньому регулярно з?являються анонси нових зустрічей. Зустрічі безплатні. Також продовжено набір в англомовний розмовний клуб.

Першоджерело:https://nus.org.ua/news/massachusetskyj-instytut-vidkryv-programu-z-matematyky-dlya-uchniv-z-ukrayiny/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора