A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Корекційно-розвиткова робота онлайн

Дата: 28.04.2022 11:02
Кількість переглядів: 56


Онлайн-заняття для зниження тривожності з елементами арт-терапії фахівця (консультанта) Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району м. Києва. Платформа Zoom.

«Велика риба спокою»

Зооморфні метафори в арт-терапії можна вважати одним з найпотужніших джерел нових програм поведінки при наявності труднощів із самовизначенням у когнітивній дезорієнтації внаслідок важких ситуацій, подій та станів. 
Образ тварини - це певна структура та підказка в емоційних реакціях та поведінкових стратегіях самозбереження, виживання в ситуації травматичного стресу. Риба й вода символізують очищення, плодючість, життя.  
Тому сьогодні ми обрали цікавий образ великої риби спокою за арт-терапевтичною метафорою від Вікторії Назаревич.
«Для цього нам необхідно розвинути образ та уявити, що глибоко в нашій психіці завжди спокійно, як в глибинах океану, а на поверхні наші емоції здіймають шторми та хвилі. Але ми можемо звернутись до тих глибин, щоб заспокоїтись, уявити, як там живе наша власна велика риба спокою. Спробувати сфантазувати цю рибу та описати її. За можливості придумати, як вона спокійно та врівноважено проживає там день за днем попри хвилі, що здіймаються на поверхні». 

Першоджерело: 

https://www.facebook.com/photo/fbid=5393796807349684&set=a.668299236566155



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора