A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Цифри, які треба знати: результати 5 досліджень про вплив війни на українських дітей і освіту

Дата: 03.04.2024 11:27
Кількість переглядів: 47


 Із плином часу, проведеного українцями у війні, збільшилася кількість досліджень про її вплив на наше освітнє і робоче щодення, ментальне здоров’я. Дослідники одностайні в думці: учні в Україні змінилися, тож і освіта вже ніколи не буде такою, як до 2014 року. На сьогодні ми вже достеменно знаємо, що 73% підлітків найбільше хвилює війна: спричиняє тривожність і страх за майбутнє. Водночас 86% молодих людей бачать своє майбутнє в Україні. Від початку війни 13% освітньої інфраструктури було пошкоджено або знищено війною, а загальні освітні втрати українських учнів оцінено у 5,5 млрд доларів. Що ще ми маємо знати?

Як війна змінила українських дітей? Разючі інсайти з дослідження «Індекс майбутнього»

Зануритись у тези дослідження «Індекс майбутнього» корисно як батькам, так і значущим дорослим у житті дитини: вихователям, вчителям, психологам. Тут висвітлені труднощі, з якими стикаються діти й дорослі під час широкомасштабної війни та на які ми неодмінно маємо зважати сьогодні, щоб ефективно функціонувати завтра. Війна принесла багато руйнувань у наші життя, змінила добробут кожного, тож у фокусі — збереження ментального здоров’я українців. Разом із психологинею Наталією Гладких робимо фаховий розбір головних результатів дослідження.

 


Читати далі

 


Чим українські підлітки особливі: велике дослідження тинейджерів під час війни

Якими зростають підлітки в Україні? Тривожнішими, ніж їхні однолітки в інших країнах? Чи, може, стійкішими та сміливішими? Альтруїстичнішими? «Клуб Добродіїв» за підтримки Plan International презентував результати всеукраїнського соціологічного дослідження: «Підлітки та їхнє життя під час війни: настрої, цінності, майбутнє». Зібрали в матеріалі найцікавіші тези з нього.

 


Читати далі

 


«Освіта ніколи не буде такою, як до війни»: Микола Скиба про останні освітні тенденції

Світ турбулентний, а війна — це вже катастрофічні переживання. Вона ставить під питання все, що ми знали до того. Як можна якісно навчати в умовах повторюваних чи не щодня, щотижня обстрілів? Що є драйвером змін? Яку типову помилку зараз роблять школи? Лайфхаками в навчанні та аналізом нових тенденцій ділиться освітній експерт Українського інституту майбутнього Микола Скиба.

 


Читати далі

 


Освітні втрати українських учнів оцінюють у 5,5 млрд доларів: звіт Світового банку

Скільки грошей потребує Україна для відбудови? Яких втрат зазнала українська освіта та як слід підійти до її відновлення? Може, варто зосередити всі зусилля на відбудові шкіл? Про все це йдеться у звіті Світового банку «Третя швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України» (RDNA3), який презентували днями. У матеріалі — головні прогнози експертів.

 


Читати далі

 


Як освітні втрати впливають на економіку держави: дослідження

Освітні втрати — проблема не лише окремих шкіл. Вони можуть вплинути на добробут усієї держави, зокрема економічний. Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти підготували дослідження. У ньому пояснили, як тривалі перерви в навчанні українських дітей можуть вплинути на суспільство. А також які є кроки подолання освітніх втрат. Зібрали для вас основні тези дослідження у статті.

 


 Читати далі

Джерело: Освіторія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора