A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

СВІТЛО НА ШЛЯХУ ДО ПЕРЕМОГИ: ЩО ДОПОМАГАЄ НАМ ТРИМАТИСЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ

Дата: 10.03.2023 11:30
Кількість переглядів: 37


У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської МОН спільно із ГО «Підтримай дитину» та проєктом «Подбай про себе», ГО «Асоціація дієвих психологів України» створили серію вебінарів для психоемоційної підтримки освітян. Загалом протягом лютого-березня 2023 року заплановано провести чотири вебінари для психологічної підтримки дітей, чиї батьки перебувають на фронті, освітян, члени родин яких перебувають на фронті, а також для самопідтримки та відновлення ресурсу освітян в умовах війни.

Головна мета – нагадати про важливість власного психоемоційного стану, надати додаткову інформацію щодо психологічної підтримки освітян та їхніх родин, зокрема кризових та в умовах «очікування».

Під час третього вебінару "Психологія взаєморозуміння та самодопомоги в часи війни" психологи допоможуть розібратися знайти відповіді на питання як спілкуватися в умовах стресу та побудувати ефективне спілкування з партнерами/партнерками, що знаходяться в стані стресу та/або перебувають на фронті, що допомагає нам триматися в умовах воєнного стану в Україні та ефективними практиками самодіагностики та самодопомоги.

Доповідачі:

  • Катерина Довгопола, кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, дитяча психологиня, волонтерка ГО «Підтримай дитину»;
  • Ольга Набоченко, кандидатка педагогічних наук, державна експертка Міністерства освіти і науки України в 2018-2022 роках, запрошена науковиця Університету Індіани (США), волонтерка ГО «Підтримай дитину» та телеграм-каналу «Подбай про себе»;
  • Татьяна Костенко, кандидатка психологічних наук, начальник відділу освіти дітей з порушеннями зору ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України, дитяча психологиня, голова ГО “Асоціація дієвих психологів України”, волонтерка ГО «Підтримай дитину»;
  • Оксана Байєр, доцентка кафедри інноваційних технологій з педагогіки, психології та соціальної роботи Університета імені Альфреда Нобеля, кризова психологиня, Психологічна кризова служба, м. Дніпро.

До доповідачів можна поставити запитання у коментарях телеграм-каналів «Підтримай дитину» та «Подбай про себе».

Також з метою науково обґрунтованого підходу у розробленні програм підтримки освітян, чиї рідні перебувають на фронті, команда проєкту «Підтримай дитину» просить долучитися до анонімного анкетування, яке допоможе забезпечити підготовку матеріалів з урахуванням потреб родин. Ваша допомога дасть можливість підготувати додаткові матеріали для психологічної підтримки та допомоги родинам, де один з членів родини знаходиться на фронті.

Нагадаємо, тема першого вебінару: «Психологічна підтримка дітей, батьки яких перебувають на фронті», другий вебінар «Психоемоційна підтримка жінок України: техніки, вправи, поради та власний досвід».

Джерело:

https://mon.gov.ua/ua/news/svitlo-na-shlyahu-do-peremogi-sho-dopomagaye-nam-trimatisya-v-umovah-voyennogo-stanu-v-ukrayini


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора