A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Школа асистентів

Дата: 15.12.2020 11:35
Кількість переглядів: 229

Люди з інвалідністю навчаються професіям, отримують навіть вищу освіту, а також тому, що ми вже маємо досвід виробничої практики студента з аутизмом, що отримує фах КУХАРЯ в одному з київських державних навчальних закладів, який проходив практику на робочому місці в ТЦ «Ашан», ми і вирішили створити нашу
«Школу Асистентів».

А те, що заняття в сучасних умовах світової пандемії COVID-19 можуть проводитися виключно онлайн, ми вирішили зробити заняття в нашій Школі доступними широкому загалу зацікавлених осіб. Тривалість сертифіційного навчання - 5 місяців.
«Школа асистентів» починається вже скоро!!!

Протягом грудня заняття в школі проводитимуться по вівторках (а саме 15, 22 та 29-го грудня), а зустріч з грудневим «Містером Х» запланована на середу 23 грудня.
Початок занять о 10 годині ранку. Заняття проводитимуться на Платформі Zoom. Усі анонси будемо публікувати на нашій сторінці Киевская городская ассоциация "Семья успеха" .

Отже! Якщо Ви -

  •  батьки молодої людини з інвалідністю, які мріють, щоб вона була працевлаштована,
  • або Ви викладаєте в закладі, де навчаються такі люди і б’єтеся над проблемою відсутності можливостей проходження ними виробничої практики, їх подальшого працевлаштування,
  • або Ви – студент психологічної чи соціальної спеціальності, який замислюється над власним майбуттям в роботі з такими людьми, або ж Ви громадський діяч, що захищає їх права
  •  може, Ви - роботодавець, що стурбований цією проблемою, долучайтеся до наших занять!!!

__________
Спікерами-тренерами під час занять«Школи асистентів» будуть:
Кошелєва Олена Василівна, Президент організації, яка власне і є ініціатором започаткування «Школи Асистентів», Музою, що не лише надихає інших на діяльність, але й ніжно але по-тренерськи непохитно опікується повсякденними активностями кожного з активістів організації.

Помічник президента Губанов Марат, водночас є тією людиною, що склала та створила цю організацію. В повсякденній діяльності ГО "КМА "СІМ'Я УСПІХУ" саме він займається фандрейзінгом, керує проектами, забезпечує адміністративне та організаційне забезпечення діяльності ГО.

Асоційований член ГО"КМА"СІМ'Я УСПІХУ" Гриневський Олександр, який в організації опікується відразу декількома напрямками діяльності, крім «Школи асистента», а саме:
- надання психологічної допомоги, як самим людям з інвалідністю, так і членам їх родин;
- індивідуальна (в тому числі, консультаційна, інформаційна та психологічна) та групова робота з батьками та близьким оточенням.
 Альона Скрипко–нейропсихолог, логопед, психолінгвист, мама 17тирічного хлопця з аутизмом та порушеннями слуху.національний координатор Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання в Україні», яка в нашій Школі виконує роль тренера/фасилітатора, методиста та координатора навчальних активностей. Альона також консультує ГО з питань координації та планування діяльності організації, стратегічного управління, фандрайзингу, проектного менеджменту та комунікацій.

Ще один викладач нашої «Школи асистентів», асоційований член Асоційований член ГО "КМА "СІМ'Я УСПІХУ"Анна Венгер.
В повсякденній діяльності нашої ГО, крім активностей «Школи асистентів» Анна опікується, як надання психологічної допомоги, як самим людям з інвалідністю, так і членам їх родин, а також індивідуальною (в тому числі, консультаційною, інформаційною та психологічною) та груповою роботою з батьками та близьким оточенням, так і заходами з розвитку, адаптації, підтримки, заохочення людей з інвалідністю до здорового способу життя, в тому числі засобами ерготерапії.

Анна фахівець з фізичної терапії/ерготерапевт, остеопат (краніосакральна терапія), майстер класичного та тайського масажу. Надає консультації батькам та родинам з інвалідністю з питань фізичної реабілітації та сенсорного розвантаження.

____________

Кожного місяця ми запрошуватимемо в якості спікера відому особистість, визнаного фахівця в галузі сприяння працевлаштуванню чи зайнятості людей з інвалідністю для отримання якомога ширшої інформації, відомостей та практичного досвіду з таких питань, як міжнародні трудові норми та права, що стосуються осіб з інвалідністю, існуючі національні реалії, тенденції та перспективи; універсальний дизайн; навчання професії та допрофесійна підготовка, ставлення роботодавців до працевлаштування осіб з інвалідністю та державних норм, що регулюють цей процес, зокрема квотування зі штрафними санкціями тощо - Такий чи така собі Містер Х або Місіс Х!

Запрошуємо вас долучатися до нашого кола обізнаних, а отже тих, хто матиме вплив та створюватиме зміни!
***
Долучайтесь до кола нашої сім’ї, де на вас очікують нові відкриття та можливості!

Реєструйтеся за формою:
https://bit.ly/assistant-form

Джерело https://www.facebook.com/semyauspeha/posts/4826461657425674


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора