A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Соціально-побутові навички та діти з аутизмом

Дата: 22.03.2023 13:03
Кількість переглядів: 39


Для дітей з аутизмом, здібність адаптуватися до нового середовища та взаємодіяти з іншими людьми є складним завданням, тому важливо навчати їх цим навичкам ще з раннього дитинства.

Одна з порад, це створити структурований розклад для дитини. Це допоможе створити більш прогнозоване середовище, що зменшить тривожність, стрес та дозволить легше навчатись новим навичкам.

Також, важливо допомогти дитині розуміти поведінку та емоції інших людей. Це можна зробити шляхом розмов про різні емоції з демонстрацією прикладів на картинках, акцентувати увагу на причинно-наслідкових ланцюжках підчас читання казок або перегляду мультиків, структуровано обговорювати досвід дитини. Це допоможе їй краще розуміти соціальні ситуації та навчитися, як правильно реагувати на них.

Нарешті, важливо навчити дитину різним побутовим навичкам. Наприклад, як  самостійно користуватись вбиральнею, навчити готувати, користуватись громадським транспортом або робити покупки в крамниці. Побутові  навички мають відповідати віку та рівню функціональності дитини, варто спрямовувати дитину в зону її найблищого розвитку. Це краще робити в ігровій формі та використовуючи метод соціальних історій.

Підготовка дітей з РАС до самостійного дорослого життя, може бути складним процесом, але це не означає що це не можливо. Проте важливо навчитись це робити правильно.

Тому запрошуємо до участі у безкоштовному вебінарі на цю тему.
Всі подробиці тут:

https://t.me/letsdoitgreenukraine/21


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора