A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як вибрати рюкзак для дитини: важливе та другорядне

Дата: 19.08.2024 13:43
Кількість переглядів: 56

Фото без опису


Любі мами, тата, дідусі та бабусі майбутніх і діючих школярів! Шкільний сезон уже не за горами. Гайда розбиратися у тонкощах вибору шкільного рюкзака. Це цікава, але відповідальна пригода, сповнена неочікуваних відкриттів. Як не розгубитися у круговороті барв і моделей? Пропонуємо детальний гайд з простими та корисними порадами.

1. Підбираємо розмір

Рюкзак має повністю підходити дитині за розміром, щоб навчальні будні були максимально комфортними для школярів. Наплічник має сидіти ідеально: не надто великий, щоб ваша дитина не втомлювалася його носити, і не надто малий, щоб у ньому поміщались лише цукерки. Як зрозуміти, що модель підходить за розміром? Дитина має відчувати комфорт та легкість. Верхній край рюкзака має бути на рівні плечей, а нижній – на 4 см нижче за талію. Якщо обираєте онлайн, подивіться, на який зріст розрахована обрана модель та про всяк випадок переміряйте зріст дитини, якщо давно цього не робили. За літо дітвора може суттєво підрости. Дуже зручно розібратися у функціоналі та розмірі рюкзаків Kite: на офіційному сайті виробника є уся детальна інформація про кожний наплічник, безліч фото та відео з усіх ракурсів.

Фото без опису

2. Спинка і лямки – це серйозно

Правильна ортопедична спинка і широкі лямки – це запорука здоров'я та комфорту дітвори. З неправильним рюкзаком можна заробити проблеми з поставою ще до того, як дитина освоїть шкільні премудрості. Ортопедичні рюкзаки Kite схвалені німецьким Інститутом Здоров’я та Ергономіки. Вони мають усі важливі компоненти ортопедії рюкзака: запатентовані спинки з м’якими подушечками, які підлаштовуються під індивідуальні вигини хребта; правильні S-подібні лямки анатомічної форми та фіксуючі нагрудні ремені.

Фото без опису

3. Матеріал і міцність

Інколи складається враження, що діти проводять дні не у шкільних коридорах, а у буремних джунглях. Рухливі та допитливі дітлахи дуже активно та експресивно користуються своїм шкільним приладдям та аксесуарами. І не завжди поводяться із речами так дбайливо, як би нам хотілося. Та і при дуже бережному поводженні блискавку рюкзака школяр буде відкривати та закривати туди-сюди десятки разів на день. Тож тут потрібний надійний та міцний рюкзак від перевіреного бренда. Наплічники Kite проходять суворі випробування, перш ніж потраплять на полички магазинів. Вони відшиваються із міцних матеріалів та мають виключно високоякісну фурнітуру, яка готова до активних шкільних буднів.

Фото без опису

4. Кишеньки, відділення та інші радощі

У відділенні обов’язково мають бути роздільники, фіксатори та органайзери. А також різноманітні кишеньки для всякої всячини. Дитина буде щаслива від того, що зможе красиво розкласти шкільне приладдя, а вам буде спокійніше, що канапка з ковбасою не стане новою закладкою для підручника. І ще один лайфхак: разом з рюкзаком оберіть спеціальну термосумочку з для їжі. Її зручність ви зможете оцінити вже в перші дні навчального року.

5. Стиль і колір

Ну тут вже не посперечаєшся: право вибору у цьому питанні варто передати майбутньому господарю рюкзака.  Діти краще знають, що модно в їхньому колі спілкування. Хоче рюкзак з динозавром? Нехай так і буде! Замість того, щоб півроку переконувати малюка, що блакитний – це гарний колір, краще оберіть модель з зображенням улюбленого мультгероя.

Фото без опису

6. Безпека

На щастя, ми живемо в епоху сучасних технологій. Виберіть рюкзак зі світловідбивними елементами або навіть з LED-підсвічуванням. Так ваша дитина буде помітною навіть у сутінках.

Також має значення конструкція рюкзака. Яку модель обрати: каркасну, напівкаркасну чи м’яку?

Каркасні рюкзаки: завдяки щільному коробу, добре тримають форму. Такі моделі варто обирати у початкову школу, коли діти ще не вміють охайно поводитися із своїми речами. Жорсткі панелі будуть захищати зошити від утворення заломів.

М’які наплічники: мають полегшену вагу за рахунок м’яких панелей.

Напівкаркасні моделі: частково мають ущільнені та м’які панелі, завдяки чому є легшими за каркасні та гарно тримають форму.

Нехай кожен ранок, коли ви відправляєте школяра на навчання, буде сповнений радості та впевненості, що у нього є найкращий рюкзак у світі!

Джерело: Розвиток дитини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора