A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як оформити опікунство над дитиною під час воєнного стану: роз’яснення від Мінреінтеграції

Дата: 24.01.2023 14:17
Кількість переглядів: 22


Процедура всиновлення або встановлення опіки складна та довготривала, але на період воєнного стану в Україні її спростили для дітей, що залишилися без батьківського піклування (місце перебування батьків чи законних представників наразі невідоме). Така форма опіки має назву “тимчасове влаштування”. Перелік документів для її оформлення зменшений. 

Особливості оформлення тимчасового влаштування Мінреінтеграції пояснилона своєму Телеграм-каналі. Публікуємо цей текст у майже незмінному вигляді.

Скористатися правом тимчасово прихистити дитину, яка опинилася без батьків у воєнний час, можуть особи, які перебувають з нею в сімейних, родиннихстосунках (зокрема, хрещені батьки).

Для цього їм потрібно звернутися до служби у справах дітей за місцем свого проживання чи перебування дитини й надати такі документи:

  • заяву;
  • копію паспорта;
  • документи, що підтверджують сімейні, родинні зв’язки з дитиною;
  • довідку від нарколога та психіатра про відсутність перебування на обліку;
  • довідку про наявність чи відсутність судимості в опікуна (її можна отримати онлайн через портал “Дія”).

Термін розгляду документів – один місяць. Після позитивного рішення служба у справах дітей видає наказ про тимчасове влаштування дитини – він є підставою для її тимчасового перебування в сім’ї родичів. Наказ дає право представляти інтереси дитини перед третіми особами.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos

Джерело: 

https://nus.org.ua/news/yak-oformyty-opikunstvo-nad-dytynoyu-pid-chas-voyennogo-stanu-roz-yasnennya-vid-minreintegratsiyi/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора