A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як дорослим говорити з дітьми про офлайн-поведінку під час війни?

Дата: 13.04.2022 14:32
Кількість переглядів: 37


Команда #stop_sexтинг зібрала поради від ВзаємоДії, МОН, UNICEF Ukraine, додала методики із власного досвіду роботи у сфері безпеки дітей і розробила рекомендації для батьків, опікунів, педагогів і дорослих, поруч з якими є діти.

Тема війни не має бути табуйованою. Ми перебуваємо в єдиній реальності, де домінує страх, смерть, відчай і тривога. Діти повинні розуміти – люди навколо теж відчувають тривожність.

Як дорослим говорити з дітьми про офлайн-поведінку під час війни?

  • Запитайте, що діти знають про ситуацію в країні та як вони почуваються зараз.
  • Коли говорите про війну та вживаєте слова «поганий» або «добрий», обов’язково пояснюйте дитині, чому поганий, а чому добрий.
  • Спонукайте дитину фантазувати про події в країні через мультфільми та відео, які вона дивиться.
  • Говоріть із дітьми про необхідність взаємодопомоги, про те, що багато людей в Україні та світі підтримують нашу державу та щодня об’єднують зусилля, аби якнайшвидше завершити війну.
  • Нагадайте дітям, що коли їм страшно чи тривожно, вони завжди можуть звернутися по допомогу до дорослих (батьків, учителів).
  • Зауважте, що важливо дослухатися до порад дорослих щодо поведінки офлайн, адже навколо криється багато небезпек, які можуть загрожувати життю та здоров‘ю.
  • Запитайте дітей, чи мають вони план дій на випадок повітряної тривоги та чи є в них та чи підготували вони тривожний рюкзак або теплий одяг (тривожний рюкзак, теплий одяг тощо).

Бережіть себе та дітей і все буде Україна!

Джерело: 

https://www.rvosvita.org.ua/news/yak-doroslym-hovoryty-z-ditmy-pro-oflayn-povedinku-pid-chas-viyny


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора