A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Для вчителів та освітніх управлінців створили онлайн-курси із подолання освітніх втрат

Дата: 23.11.2023 15:31
Кількість переглядів: 97


Громадська спілка «Освіторія» за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) і Міносвіти та фінансування Глобального партнерства заради освіти (GPE) запустила безплатні онлайн-курси з подолання освітніх втрат для вчителів та освітніх управлінців.

Серія з чотирьох онлайн-курсів надасть вчителям необхідні знання та практичні інструменти для надолуження знань як із конкретних предметів, так і на рівні навчальних закладів. Онлайн-курси вже доступні 24/7 на онлайн-платформі О.університет.

«Освіту не можна відкласти на потім! Долати освітні втрати, заподіяні війною, потрібно вже зараз. Саме тому ми й створили цей курс: це максимально практичний контент, який дозволить вчителю вже завтра використати здобуті знання у класі. Розробляючи цей курс, ми приділили велику увагу також психоемоційній підтримці учнів і вчителів, адже швидко і якісно надолужити знання можна лише у позитивній атмосфері та комфорті», — розповіла Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія».

Кожен із чотирьох онлайн-курсів містить загальний блок про вимірювання і подолання освітніх втрат — та спеціальний — відповідно до предмету вчителя, або ж для управлінця навчальним закладом. Курси, розроблені спеціально для вчителів початкової школи, математики (5-11 класів), української мови та літератури (5–11 класів), містять практичні інструменти, які вчителі зможуть одразу використати на своїх уроках. А спеціальний курс для освітніх управлінців допоможе створити комплексну програму подолання освітніх втрат на рівні навчальних закладів.

«Подолання освітніх втрат і освітніх розривів потребує цілеспрямованої політики держави. Утім кожний і кожна з нас може зробити певні кроки для того, щоб забезпечити надолуження учнями й ученицями недоотриманих компетентностей. Саме завдяки цьому ми можемо стабілізувати ситуацію і таким чином закласти фундамент для якнайшвидшої відбудови освіти в Україні», — переконана Тетяна Вакуленко, директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) і спікерка курсу.

Серед експертів онлайн-курсів, наприклад, Руслан Шаламов, заслужений учитель України; Ірина Губеладзе, докторка психологічних наук і експертка з психології мас; Наталя Байтемірова, методистка онлайн-курсу для освітніх управлінців, експертка команди підтримки реформи МОН України та інші.

Після проходження будь-якого курсу з серії учасники(-ці) отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 15 годин.

Громадська спілка «Освіторія» створила серію онлайн-курсів у межах спільного проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти і науки України (МОН) за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE) та Уряду Японії.

Зареєструватися

Джерело: Освіторія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора