A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

ЮНІСЕФ, МОН та MEGOGO запускають «Дитячий садок онлайн» НУМО

Дата: 14.03.2022 15:34
Кількість переглядів: 45

image

UNICEF

  • Доступно:
  • Українська
  • English

ЮНІСЕФ разом із Міністерством освіти й науки України запустили дитячий онлайн-садок НУМО з розвивальними відеозаняттями для дітей 3–6 років. Від сьогодні, 14 березня, перший випуск доступний до перегляду на MEGOGO та на платформах Міністерства освіти і науки та ЮНІСЕФ. Проєкт покликаний допомогти батькам зайняти дитину пізнавальними активностями, і тим самим відволікти дітей від воєнної дійсності. 

«Зараз діти перебувають у сховищах, в дорозі чи намагаються адаптуватися до нового місця. Батьки перебувають у стресовому стані та не завжди можуть організувати дітям корисне дозвілля. Проект НУМО допоможе зберегти зв’язок малюків із освітнім процесом і продовжувати опановувати дошкільнятам важливі навички для подальшого розвитку», – зазначають в ЮНІСЕФ.

«У найскладніший для України час, МОН спільно з партнерами,  розробляють платформи, різні канали комунікації, щоб діти мали можливість навчатися. Завдяки дистанційним технологіям, для дошкільнят ЮНІСЕФ запускає  дитячий садок НУМО. Цей проєкт є платформою, на якій батьки та вихователі зможуть знайти усі необхідні розвиваючі матеріали у відкритому доступі. Для нас важливо, щоб незважаючи на складнощі вже із раннього віку освіта для української малечі була комфортною, корисною та цікавою», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Онлайн-садок став частиною проєкту НУМО – платформи, на якій зібрані корисні підказки, цікаві вправи й ігри, які допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку й не втрачати вже здобуті компетентності. 

Програму онлайн-садочка розробляла команда вихователів на чолі з Соломією Бойкович, експерткою з дошкільної освіти. Також до команди розробників долучали психологів, щоб контент був безпечним для дітей, які зараз перебувають у стресі через війну. Онлайн-садочок покликаний допомогти зберегти зв’язок малюків з освітнім і розвивальним процесом.

«Перший випуск вже доступний до перегляду на MEGOGO. Дивитися можна абсолютно безкоштовно на усіх пристроях, що підтримує медіасервіс: смартфони, планшети, комп’ютери тощо», – додають в MEGOGO.

Розпочати перегляд першого відео НУМО дитячий садочок онлайн на MEGOGO можна за посиланням https://megogo.net/ua/view/18037755. Нові відео будуть з’являтися щодня.

Плейлист на YouTube-каналі ЮНІСЕФ https://youtube.com/playlist?list=PLJ2-31j4oXT7GY_u4kkhrKIpVJLyS2WLg

Відеовипуски запущено в тестовому режимі. Організатори пропонують батькам залишати свої коментарі та пропозиції, аби працювати над покращенням програми. 

Дивіться перший випуск:

UNICEF

Контакти для медіа

Ніна Сорокопуд

Керівниця відділу комунікацій

ЮНІСЕФ в Україні

Тел: +380503882951 

Електронна пошта: nsorokopud@unicef.org

Першоджерело:https://www.unicef.org/ukraine/press-releases/unicef-ukraines-ministry-education-and-science-and-megogo-launch-online-kindergarten


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора