A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

МІЖНАРОДНА КЛАСИФІКАЦІЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ, ОБМЕЖЕННЯ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ЗДОРОВ’Я: ВАЖЛИВИЙ КРОК НА ШЛЯХУ ДО БЕЗБАР’ЄРНОЇ ОСВІТИ

Дата: 14.04.2022 16:03
Кількість переглядів: 39


За ініціативи першої леді України Олени Зеленської та Міністерства охорони здоров'я разом із національними та міжнародними експертами впроваджено Міжнародну класифікацію функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ) як національний класифікатор. 

МКФ – новітня методика визначення стану здоров’я людини після перенесеної травми, яка дає змогу перебудувати систему реабілітації в Україні, зробити її якіснішою, ефективнішою та людиноцентричною. 

Як зазначила Олена Зеленська, МКФ – інструмент, який дозволить нам бачити не втрачені можливості, а перспективу. 

«У складний для країни час така методика є дуже необхідною. Адже важливість адаптації загальних програм до можливостей осіб з особливими освітніми потребами вже ні в кого не викликає сумнівів, а МКФ надає для цього потрібний інструментарій. Формування освітнього простору, адаптація навчальних програм, потреба в різноманітних допоміжних технологіях та засобах – МКФ допоможе сформувати чіткі алгоритми вирішення цих і багатьох інших програм», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, міністри освіти України та Словенії обговорили можливості щодо забезпечення доступу до української системи освіти дітям, які виїхали за кордон.

Першоджерело:

https://mon.gov.ua/ua/news/mizhnarodna-klasifikaciya-funkcionuvannya-obmezhennya-zhittyediyalnosti-ta-zdorovya-vazhlivij-krok-na-shlyahu-do-bezbaryernoyi-osviti


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора