A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Що таке сексторшен?

Дата: 07.04.2023 16:27
Кількість переглядів: 397


Сексторшен – це налагодження довірливих стосунків з дитиною в інтернеті, з метою отримання матеріалів сексуального контенту (зображень, відео) для подальшого шантажу, залякування та примусу.

По суті, це ситуація, коли доросла людина використовує свою владу або авторитет для отримання сексуального контенту від дитини. Це є одним з найбільш серйозних порушень прав дитини й може призвести до тяжких наслідків для їх фізичного і психологічного здоров'я.

🔴 На жаль, жертвою сексторшену можна стати, використовуючи будь-яку програму з можливістю надсилати фото та відео. 

🔴 22% опитаних дітей, що навчаються у старшій школі, отримували прохання від злочинців надіслати оголені фото за останній рік, згідно з дослідженням, що було проведено в Україні серед 4700 школярів.

Важливі кроки для захисту дітей від сексуального насильства та сексторшену:

1. Навчання дітей про те, що таке сексуальне насильство та сексторшен, як розпізнати потенційно небезпечні ситуації та як відреагувати на них.

2. Розмова з дітьми про їхні особисті кордони та про те, що ніхто не має права зашкодити їхньому тілу або посягати на нього без їхньої згоди.

3. Підтримка дітей у випадку, якщо вони стали жертвою сексуального насильства або сексторшену, та допомога їм у зверненні до компетентних органів.

Цей проєкт реалізується #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду.
Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора