A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

«ГОВОРИМО УКРАЇНСЬКОЮ» ВІД ДИТЯЧОГО ТЕЛЕКАНАЛУ «ПЛЮСПЛЮС» З’ЯВИТЬСЯ НА ПЛАТФОРМІ ЮНІСЕФ LEARNING PASSPORT

Дата: 09.11.2020 16:47
Кількість переглядів: 175

9 листопада, у День української писемності та мови, телеканал «ПЛЮСПЛЮС» має привід нагадати, як гарно та важливо говорити українською. «ПЛЮСПЛЮС» розпочинає співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та радий оголосити про перший проєкт, комунікація та поширення якого відбудеться за підтримки організації. Відсьогодні відома серія мультфільмів телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» «Говоримо українською» стала доступною і на освітній платформі ЮНІСЕФ Learning Passport

Освітня платформа Learning Passport – це онлайн-бібліотека матеріалів для неформальної та формальної освіти, яка має на меті покращити доступ учасників освітнього процесу до високоякісної безперервної освіти, що набуває особливої актуальності у період дистанційного навчання. Розроблений для дітей та молоді, батьків та освітян, майданчик є влучним способом поширення освіти, зокрема знань з української мови за допомогою проєкту телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» «Говоримо українською». Варто зазначити, що мультфільми «Говоримо українською» рекомендовані для перегляду в школах Міністерством освіти і науки України, саме тому їх поява на онлайн-платформі Learning passport надає додаткової значимості мови для розвитку дітей та слугує масштабним всеукраїнським майданчиком для просування ідеї впевнено та грамотно розмовляти українською.

«Ми підтримуємо ініціативи, які допомагають освітянам та учням краще навчатись. Особливо, якщо це стосується української мови. Тому рекомендуємо освітянам та батькам використовувати мультфільми «Говоримо українською» як допоміжний матеріал для пояснення деяких тем дітям», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

«Серія мультфільмів «Говоримо українською» – це надзвичайно важливий соціальний проєкт для України. Ми вважаємо, що подача таких тем, як поширені мовні помилки та поради стосовно сучасної української мови з допомогою історій головних героїв «ПЛЮСПЛЮС» – Трикуті, Квадрика і Кружка, сприяє максимально легкому та доступному для дітей способу запам’ятати лексичні, граматичні та орфографічні правила. Ми прагнемо надихати малечу та їхніх батьків все більше використовувати рідну мову у спілкуванні. І ми дуже раді підтримці ЮНІСЕФ у просуванні цієї ідеї в Україні», – коментує Іванна Найда, генеральна продюсерка нішевих каналів 1+1 media. 

«Від самого початку карантину ЮНІСЕФ почав розширювати можливості освітньої платформи Learning Passport, щоб надати доступ до якісних освітніх матеріалів, які допомагатимуть вчителям, учням та батькам під час дистанційного навчання і не тільки. У першу чергу ми розробляємо та адаптовуємо освітні матеріали, які розвивають ключові компетентності у цікавій та доступній для дітей та молоді формі. «Говоримо українською» – це перший курс, що ми поширюємо спільно з телеканалом «ПЛЮСПЛЮС». Ми віримо, що наші спільні напрацювання слугуватимуть корисним доповненням до навчальних програм у ці нелегкі часи», – зазначила Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Додатково: 

Анімаційний проект «Говоримо українською», прем’єра якого відбулася у вересні 2019 року, було створено на основі книжок «100 експрес-уроків української» Олександра Авраменка за підтримки Міністерства культури України.

«ПЛЮСПЛЮС» – анімаційний, розважально-пізнавальний телеканал для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку. «ПЛЮСПЛЮС» – це продукти власного виробництва, найкраще зі світової анімації, улюблені Disney, Nickelodeon, а також розвиваючі та пізнавальні мультфільми.

Learning Passport – глобальна платформа освітніх матеріалів ЮНІСЕФ та Microsoft, яка впроваджується в Україні у співпраці із Українським інститутом розвитку освіти. Платформа перебуватиме у відкритому доступі та буде простою і зручною для користування серед вчителів, учнів, студентів та батьків дітей дошкільного віку, а також міститиме матеріали, адаптовані чи/та створені для дітей з особливими освітніми потребами.

Посилання на першоджерело: 

https://mon.gov.ua/ua/news/govorimo-ukrayinskoyu-vid-plyusplyus-zyavitsya-na-platformi-yunisef-learning-passport


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора