A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Що потрібно робити, якщо дитина надіслала оголені фото?

Дата: 10.03.2023 11:31
Кількість переглядів: 60


За даними дослідження 2020 року від End violence against children, кожної миті 750 000 злочинців налагоджують довірливий контакт із дитиною в інтернеті з метою сексуального насильства. 1 із 3 матеріалів насильства над дітьми онлайн стосується дівчат 11-13 років, згідно з дослідженням Internet Watch Foundation.

Тому #stop_sexтинг хоче нагадати про основні загрози для дівчат в інтернеті та що робити, якщо дитина потрапила на злочинців - гортайте карусель, щоб ознайомитись з нашими рекомендаціями 🙇‍♀️

Як це відбувається?

Зазвичай діти та підлітки шукають уваги у соціальних мережах. Сучасні тенденції диктують гіперсексуалізацію поведінки - бажання виглядати більш доросло та відверто. Саме тому дитина може надіслати своє зображення, не усвідомлюючи реальних наслідків. Згідно з дослідженням в Україні, що було проведене серед 4700 дітей, віком 6-17 років, кожна десята дитина отримувала запити з проханням надіслати інтимні фото.

❗️Важливо пам’ятати: контент, який потрапляє в інтернет, майже неможливо видалити, а отже такі фото та відео можуть переслідувати дитину і через багато років.

Тому, щоб запобігти подібним випадкам, на сайті https://stop-sexting.in.ua/send/працює портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми. Портал працює як лінія звітування. Ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.



 

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора