A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Корисні ресурси для вчителів до Міжнародного дня математики – УЦОЯО

Дата: 15.03.2023 12:02
Кількість переглядів: 19


До вчорашнього Міжнародного дня математики, Український центр оцінювання якості освіти поділився добіркою корисних матеріалів, якими можуть скористатися викладачі математики, алгебри й геометрії.

Матеріал опубліковано за посиланням.

“Цікаві стратегії викладання, сучасні методики, компетентнісні завдання, заохочення до розв’язання практично орієнтованих завдань – усе є в арсеналі сучасного вчителя математики, що може полегшити опанування арифметики, алгебри, геометрії, комбінаторики тощо”, – зазначили в УЦОЯО.

Ось добірка, яку пропонує Центр:

  1. Методичні рекомендації щодо формування математичної компетентності учнів на рівні початкової освіти, підготовлені експертами Українського центру оцінювання якості освіти за підсумками загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти 2021 року.
  2. Перекладений з естонської “Вечірній підручник із математики”, покликаний надихнути учнів на поглиблення знань з предмета.
  3. Понад 80 завдань з математики – провідної галузі циклу дослідження 2022 року – на офіційному сайті PISA.
  4. Спеціальний тестовий модуль PISA, який налічує понад 300 оригінальних практично орієнтованих завдань з математики, читання, природничо-наукових дисциплін.
  5. Українськомовне видання “10 запитань від учителів математики… і як PISA може допомогти відповісти на них“. Запитання, поставлені в ньому, стосуються стратегій викладання математики і її вивчення, виконання навчальних програм, а також різних характеристик учнів/учениць і того, як ці характеристики пов’язані з їхніми досягненнями у математиці та між собою.
  6. Переклад рамкового документа з математики від аналітиків УЦОЯО. У ньому схарактеризовано розуміння математики та математичної грамотності; окреслено зміст категорії “математична грамотність”, на оцінювання складників якого орієнтований тест PISA з математики; визначено посутні характеристики тестових матеріалів, що здатні забезпечити вимірювання рівнів сформованості математичної грамотності 15-річних підлітків, та запропоновано зразки тестових завдань, характерні для комп’ютерного формату проведення PISA.

Читайте також: “НМТ-2023 з математики: де пройти демонстраційний тест”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: Український центр оцінювання якості освіти

Джерело:

https://nus.org.ua/news/korysni-resursy-dlya-vchyteliv-do-mizhnarodnogo-dnya-matematyky-utsoyao/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора