A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Як поводитись під час воєнного стану

Дата: 15.03.2022 13:23
Кількість переглядів: 40

В Україні ввели воєнний стан: що потрібно знати фастівчанам |  ФастівNews.City

 

Наша держава перебуває у складній ситуації. Психічний стан кожного на критичній межі. Паніка – це наслідок страху, а страх часто зявляється через те, що людина не має необхідних знань чи інформації. 

Варто розуміти, що воєнний стан введений через російське вторгнення. Воєнний стан передбачає збільшення кількості військових на території його розповсюдження. Тож нам варто звикати до великої кількості людей у формі на вулицях нашого міста. Пам'ятайте, що завдання цих людей – захищати нас у разі наземної агресії Росії, і вони підпорядковуються дуже суворим правилам. Ніякої загрози для цивільних українські військові не несуть.

 

На сьогодні, особливу увагу необхідно приділяти особам з особливими освітніми потребами та дітям з інвалідністю, щодо роз’яснення надзвичайної ситуації у нашому місті.

 

  • Шановні батьки, ваші діти відчувають ваш емоційний стан, намагайтеся, в присутності дитини, не проявляти свої страхи та панічні атаки. Зберігайте спокій. Діти з розладами аутичного спектру дуже сильно реагують на настрій, поведінку, слова батьків. Вони все віддзеркалюють. Тому найважливіше – самим бути спокійними, впевненими, не панікувати і не проявляти надмірних емоцій. Ви маєте бути такими як завжди.

 

  • Користуйтеся навушниками для сенсорно чутливих дітей. 

 

  • Не забувайте обіймати ваших дітей.

 

  • Проводячи більше часу на обмеженій території разом зі своєю дитиною, пам’ятайте про те, що треба приділяти час для спільних ігор. Під час ігор проявляйте позитивні, щирі емоції. Ігри, які можна використати в спільній діяльності, розміщені на нашому сайті в розділі «Поради для педагогів та батьків».

 

  • Намагайтесь дотримуватись звичного режиму дня. Рутина – дуже важлива! Робіть все, що ви робите кожного дня.

 

  • Навчіться давати короткі інструкції, не більше 3-4 слів. В іншому разі дитина просто «виключиться» і не почує Вас.

 

  • Чітко визначіть і обговоріть з дитиною, що можна, а що не можна робити.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора