A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Інклюзивно-ресурсний центр №1 Голосіївського району м. Києва

Корисні онлайн-звички

Дата: 01.03.2023 15:07
Кількість переглядів: 35


В наших публікаціях про стовпи онлайн-безпеки ми згадували про існування так званих «корисних онлайн-звичок» і сьогодні ми хочемо поговорити про це детальніше.

❓Які можуть бути корисні онлайн-звички: 

1. Перевірка фактів або «фактчекінг».

Дослідження інформації, яку ви споживаєте на достовірність - це дуже важливий фактор безпеки в інтернеті. Діти все частіше використовують пристрої з підтримкою інтернету, у них під рукою є гігабайти інформації, а зрозуміти де правда, а де вигадка буває доволі непросто. Тому варто навчитися ставити під сумнів все, що вони бачать в інтернеті, та посилатись лише на офіційні джерела інформації.

2. Уникання незнайомців у мережі.

Настирливі незнайомці дуже часто опиняються онлайн-злочинцями. Важливо пояснити дитині, що її друзі онлайн мають бути тими самими людьми, з якими вона спілкується офлайн. Також ви можете контролювати онлайн-діяльність вашої дитини за допомогою програмного забезпечення для батьківського контролю, щоб переконатися, що вона в безпеці.

3. Свідоме публікування.

Варто пам’ятати - усе, що потрапило в інтернет, залишається там назавжди. Навчіть дітей бути обачними, коли вони щось публікують в інтернеті. Вони також повинні знати, що люди, з якими вони обмінюються своїми даними, можуть зберігати цю інформацію.

4. Генерація складних паролей.

Поговоріть зі своїми дітьми про важливість встановлення безпечних паролів для їхніх облікових записів в інтернеті. Вони повинні розуміти, як паролі допомагають захистити їх від кібератак і від того, щоб їхні особисті дані стали загальнодоступними.

5. Уникання підозрілих посилань та повідомлень.

Шкідливі веб-сайти, завантажені файли, різноманітні посилання та повідомлення можуть мимовільно змусити ваших дітей завантажити вірус і зробити так, аби їхні пристрої, а також ваша домашня мережа опинилася під впливом різноманітних кіберзагроз.

🙌 Дотримання цих звичок може здаватись складним, але якщо поступово впроваджувати кожну з них у своє життя та життя своїх дітей - це стане звичною справою, але буде робити величезний внесок в онлайн-безпеку усієї родини! 

#stop_sexтинг #не_ведись


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора